Toscana

Tenuta San Guido Le difese 2020

/ #11433848
Størrelse: 1.5 L (Magnum)
Rød

Finessen og aromatisk rigdom af en toscansk rødvin

Ejendommen

Tenuta San Guido er et referencepunkt for de store vine i Toscana, beliggende mellem Livorno og Grosseto, født fra ægteskabet mellem markis Mario Incisa della Rocchetta og Clarice della Gherardesca. I 1942 besluttede Mario at plante Cabernet Sauvignon-vinstokke i dette område af Toscana og signerede dermed Sassicaias fødsel et par år senere. I 1983 blev Tenuta San Guido den første ejendom i Italien til at modtage sin egen trosretning med indvielsen af ​​Bolgheri DOC i 1983.

Vingården

Produceret siden 2002, Tenuta San Guidos Difese 2020 er en toscansk IGT-vin, der er opnået fra vinmarker plantet på en mosaik af jord bestående af kalksten, sten, småsten og delvist ler. Beliggende mellem 100 og 300 meter over havets overflade, har disse vinmarker en vest/syd-vest eksponering.

Årgangen

Efterår og tidlig vinter var præget af høj luftfugtighed og temperaturer, der vekslede mellem mild og kølig. Forårets mildhed begunstigede tidlig knopskydning i vingården. Faldet i temperaturer og frosten, der blev registreret i slutningen af ​​marts, havde ikke en overdreven indflydelse på vingården. Selvom udseendet af sekundære knopper førte til et fald i udbyttet, var kvaliteten og koncentrationen bedre. Fra midten af ​​juni og frem faldt solrige, varme og tørre dage uden konsekvenser for vingården takket være de tilstrækkelige vandreserver. På trods af det lavere udbytte er kvaliteten fremragende.

Vinificering og aldring

Druerne er håndplukkede og håndudvalgte, inden de skånsomt afstilkes. Alkoholgæring i rustfri ståltanke. Maceration i kontakt med skallerne i 13-18 dage afhængig af druesort, med hyppig overpumpning og dekantering for at sikre optimal ekstraktion. Malolaktisk gæring i stålkar. Lagret i 8 måneder på franske og amerikanske egetræsfade af 2 og 3 vine (fade brugt til Guidalberto cuvée).

montage

Sangiovese (55 %)

Cabernet Sauvignon (45%)
Karakteristika og smagsnoter til Tenuta San Guido Le Difese 2020

Smagning

Tæt og struktureret, denne toscanske vin afslører bløde tanniner og en aromatisk ramme af stor kompleksitet.

Fast pris
79 EUR
Afsluttet
Slutdato: 10. marts 2024 12:48
  • Pris: 79 EUR
  • 1 ikke solgt

Bliv en del af Danmarks mest vinøse markedsplads!

  • Køb og sælg
  • Eksklusive & sjældne vine
  • Sikker betaling
  • Markedets laveste salærer
Opret dig hér

Bliv gratis medlem på under 2 minutter.