Toscana

2000 Tenuta San Guido Sassicaia Bolgheri 2000

/ #1570137
Størrelse: 750 ml (Standard)
Rød

2000 Sassicaia Tenuta San Guido Sassicaia, San Guido
Sassicaia - italiens bedste og mest berømte vin
Italiens bedste og mest berømte rødvin og pionér inden for italiensk vinfremstilling, også kaldet Italiens Latour. Som den første italienske vin fik Sassicaia høstet 100 point i Robert Parkers Wine Advocate, og vinen har fået de ellers svært opnåelige tre glas i Gambero Rosso ikke færre end 21 gange. Kort sagt er Sassicaia en levende legende. Sassicaia laves på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst, og her laver man også vingårdens 2 andre vine Guidalberto og Le Difese.
Langsigtet pionerarbejde skabte verdensklasse
Grundlæggeren Mario Incisa della Rochetta begyndte i 40'erne at plante Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc med Bordeaux' berømte 1. Cru'er som forbilleder, idet han mente at jordbunden på Tenuta San Guido havde mange fælles træk med jordbunden i Bordeaux, især i Gravesområdet. Mario var også den første i Toscana, der brugte nye franske egetræsfade, hvilket var banebrydende i Italien. Vinen forblev dog en hemmelighed indtil 1968, hvor Mario vurderede, at nu var vinen klar til at blive sendt på markedet. Vinen blev døbt Sassicaia, hvilket på den lokale toscanske dialekt betyder sandet og gruset jordbund. Den blev fra starten meget omtalt og en omgående succes i Italien og var den første italienske kvalitetsvin, der brød igennem på eksportmarkederne. I dag betragtes Sassicaia som den første Supertoscaner og faderen til alle italienske Cabernetbaserede vine.
Sassicaia DOC
Vinen har en mættet rød-lilla, næsten blålig farve og en dyb duft af modne solbær, brombær, cedertræ, tobak og ristede fadnoter som integreres fuldt ud med alderen. I munden vil man opleve et svimlende koncentrations- og ekstraktionsniveau med tæt, kølig og mørk bærfrugt og fine polerede tanniner. Vinen har nok modenhed til at kunne nydes allerede som ung og samtidig nok syre, struktur og ekstrakt til at kunne gemmes i mindst et par årtier. Forvent dog ikke at en Sassicaia når sit højdepunkt før omkring 10 års lagring under de rette forhold. En kolossal vin som bør opleves mindst én gang i livet.
Druesorter: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc Anbefalet til: Dyrevildt, lam, rødt oksekød, modne oste. Decanter: 99 point
Stephen Tanzer: 95 point
Wine & Spirit: 95 point
Gambero Rosso: 3/3 Glas

Nuværende pris
1.450 DKK ( 193,33 EUR i )
Afsluttet
Slutdato: 24. maj 2020 18:00
  • Solgt Vindende bud: 1.450 DKK
  • 7 bud

Bliv en del af Danmarks mest vinøse markedsplads!

  • Køb og sælg
  • Eksklusive & sjældne vine
  • Sikker betaling
  • Markedets laveste salærer
Opret dig hér

Bliv gratis medlem på under 2 minutter.